Ünnepek


www.marioduguay.com

Az értelmező kéziszótár szerint; kiemelkedő események évfordulói, hagyományos megemlékezések napja. Jellegük szerint, nemzetközi (Újév, Nőnap), nemzeti (Államalapítás), vallásos (Karácsony, Húsvét, Pünkösd), közösségi (Pedagógusnap, Ballagás), magán jellegű (születésnap, névnap, házassági). Gyakran kapcsolódnak hozzájuk népszokások, több közülük munkaszüneti nap.

Napjainkban a „modern civilizáció” hatására teljesen elszakadtunk a természet ritmusától. Elevenítsük fel „valódi” hátterüket, szellemi-lelki mondanivalójukat. Szánjunk rá 5-10 percet, hogy meggyújtsunk egy gyertyát (mécsest) és ráhangolódjunk energiájuk. Az alábbi összeállítást igyekszem nemzeti és vallási elköteleződés nélkül, kortól és nemtől függetlenül leírni, hogy mindenki „kedvére” válogathasson belőle. Ha egy neked kedves ünnep nem szerepel a felsorolásban, keresd meg a jelentéstartalmát és illesztd be az életedbe! Célom csak annyi, hogy viszzahozzuk életünkbe az ünnepek fényét!

Rendhagyó ünnepek:

Tízmillószoros napok

A négy legjelentősebb Buddhista ünnepnap (Düchen - jeles alkalom), avagy azon napok, amikor a pozitív cselekedetre és pozitív gondolatokra való törekvés gyakorlása tízmilliószorosan hat. Különleges, rendkívüli emléknap, amikor ünnepség keretében emlékeznek meg Shakyamuni Buddha életének legfontosabb állomásairól.

Chotrul Düchen (vajmécsesek ünnepsége) - Shakyamuni Buddha követői hitének erősítése végett csodatévő cselekedeteket mutatott be.

Saka Dawa Düchen – A tibeti naptár negyedik holdhónapjának teliholdjakor (15. napján) történik, amit tibetiül Saga Dawaának neveznek. Buddha megvilágosodását és a parinirvánát (önálló fény teljes kialvása – lélekben való megállapodás) ünnepli. 35 éves korában Bodhgayában megvilágosodott. Saga Dawakor Kushinagarai parinirvánájának évfordulójáról is megemlékeznek.

Chokhor Düchen (imakerék) – a tibeti naptár hatodik holdhónapjának negyedik napja, amikor Shakyamuni Buddha először forgatja meg Dharma kerekét – első szentbeszéde, a Négy Nemes Igazság tanítása.

Lhabab Düchen – A kilencedik holdhónap 22. napja. 41 évesen Buddha a mennyekbe emelkedett, hogy az isteneknek tanításokat adjon, és édesanyjának meghálálja, hogy hozzásegítette őt a Szamszárából való szabaduláshoz. A követői kérésére Viswakarma isten által készített létrán visszatért a Földre.

Ezeken a napokon egy pulzáló ultraviola (UV) sugár keresztezi a Föld útját, amely a 2. univerzumban lévő, magasabb dimenziók egyikéből érkezik. A Föld körülbelül 17 órán keresztül marad ebben a sugárban. Ez a sugár a szív csakrával rezonál, ragyog és fluoreszkál, a színe pedig kék-bíborvörös. Bár ebben a frekvenciacsoportban is rezeg, felette áll az 1. univerzum (amelybe a Föld is tartozik) színfrekvencia-spektrumának. Azonban lelkünk természete, valamint a 2. univerzum frekvencia-csoportjaiban működő lélekcsoportok miatt a hatás itt is érezhető lesz.

A valóságunkat gondolatainkkal teremtjük meg. Valóságunkat tehát az határozza meg, mire irányítjuk a fókuszunkat, mire összpontosítunk. Minden anyag gondolataink eredményeképpen manifesztálódik, Ez az UV sugár felgyorsítja ezeket a gondolatokat, és gyorsabb ütemben szilárdítja meg őket. Így tízmilliószor gyorsabban jelennek meg az anyagi világban, mint egyébként. Nagyon fontos, hogy ezen a napon tudatos legyél, mert ez a gyorsulás veszélyes is lehet, ha olyan gondolatokra fókuszálsz, amelyek számodra nem tetsző dolgokról szólnak, hiszen azok is gyorsabban jelennek meg a valóságodban. Ugyanakkor ez az UV sugárajándékká is válhat, ha úgy döntesz. Te határozod meg gondolataid természetét, de ne feledd: bármire is koncentrálsz, az gyorsabban fog megvalósulni, mint egyébként.

Szólj minél több embernek, hogy ők is tudatosak lehessenek ezen a napon, és arra használhassák ezt a kozmikus eseményt, hogy pozitív, jóakaratú gondolatokra összpontosítsanak. Kicsivel több, mint egymillió emberre van szükség ahhoz, hogy egy olyan változás induljon be az emberiség történetében, ami kiemeli az embereket az elkülönültség és szétdaraboltság állapotából, és elhozza az egység állapotát. Ez egy lehetőség arra, hogy visszavegyük, ami jogosan a miénk: a békét és a bőséget a Föld és az emberiség számára. Küldj fényt a Földnek és az emberiségnek! Képzeld el a Földet egészségesnek, a rajta élő embereket pedig békésnek, szeretettelinek. Lásd a Világbékét ünnepelni!

Ez egy ajándék, válasz imáinkra, egy úgynevezett életvonal, amely a mi univerzumunkból érkezik, hogy mire használjuk, és, hogy részt veszünk-e benne vagy sem, az csak rajtunk áll.

Ha negatív érzelmeid, gondolataid merülnek fel, nyilvánítsd ki, hogy elengeded őket. A nagy terheid feloldását érdemes erre a napra időzíteni.

10 milliószoros napok 2010-ben:

Február 28. vasárnap
Május 28. péntek
Július 15. csütörtök
Október 29. péntek


Megváltó kapu


A maják időszámolása szerint egy kissebb ciklus lezárult 1987. augusztus 17.-én. A földet körülvevő "krisztus-hálóként" ismert energiamezőt égi segítőink megerősítették - felhangolták. Az új energiákhoz való kapcsolódás megkönnyítésére nyílik az ÉGI MEGVÁLTÓKAPU minden évben. Csodállatos kegyelmi energiákat sugároz, lehetőséget adva az elengedésre, megváltásra. A rituálék végezhetők csoportosan vagy egyénileg is.

Gyújts egy gyertyát, mécsest hited szerint... Kérj segítséget, védelmet, vezettetést...

Írd össze:

Kérd égi segítőidet, hogy a fénytesteidből, aurádból, a gondolataidból és a fizikai testedből, a létezés minden szintjén, terén, idején változtassák fénnyé minden megtapasztalásod.
Közben fizikálisan is égesd el a papírlapot "az elengedés" szándékával.
A múltat elengedve a jelenben kívánj egy új jövőt (békéset, szépet...)
Fogalmazd meg, írd le és kérd a teremtő fény áldását és segítségét.

A születésnapja mindenkinek a saját megváltókapuja.
Tapasztalat: Készíts egy kerámia tányért, tálat és vizet (szükség esetére) az égetéshez.
Ha előtte letusolsz-fürdesz ezek a tiszta, pozitív energiák éjszakára is körülötted maradnak

Ahol én tanultam és gyakoroltam: www.belsogyermek.hu